Tuesday, August 11, 2009

New York'ta yaşama başlamak ; ev kiralamak

Bugün USA’da özellikle New York’ta daire kiralarken dikkat etmeniz ve hazirlamanız gereken evraklar konusunda detayları paylaşacağım.

Türkiye’deki büyük şehirlerde olduğu gibi oturmak istediğiniz bölgelere göre daire fiyatları değişmektedir. Bunun yanı sıra binanın asansörü, kapıcısı, metroya , alışveriş merkezlerine, marketlere ve okullara yakınlığı gibi detaylar daire fiyatlarını değiştirir.

Manhattan, Brooklyn, Queens yada Bronx’ta daire kiralamak istediğiniz takdirde sizden istenilecek evraklar:

  1. 3 aylık banka raporları
  2. İşyerinden maaş bordrosu
  3. Kimlik kopyaları
  4. Referans

Genelde maaşınız istediğiniz dairenin kira rakamının 3 katı olması gerekiyor, (elbette bu şartlar her ev sahibine göre değişiyor) maaşınız yetmediği takdirde garantör bulup evraklarınızı hazırlayabilirsiniz.

Çoğu zaman ilk ay kira + son ay kira + 1 deposit istenir.

New York City’de en düşük 1 oda + 1 salon dairenin fiyatı $1500. Tabii ki bu fiyat Manhattan’e uzak, metro istasyonundan uzak bir yerde olucaktır. Bu fiyata dayanarak daire kiralamadan once en az $4500 paraya ihtiyacınız olucak. Onun için benden herkese tavsiye kesin yerleşmeye karar verdiyseniz ilk zamanlar da kendinize ait olarak bir oda kiralayanız. Oda fiyatları $600 başlayıp $2000'a kadardır. Başlangıç için çok fazla masrafa girmeden, çevreyi inceledikten sonra ve biraz etrafla ilgili haber ve fikir edindikten sonra kendize göre bir bölge seçerek kendinize ait bir daire kiralayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment