Wednesday, July 22, 2009

Amerikada yaşamaya başlamak; Greencard

Bugün yakın bir arkadaşıma greencard konusunda birkaç bilgi verirken konuyla ilgili blogumda birşeyler yazmamı önerdi. Ve aklima yattı, çünkü her sene greencard çekilişi başlarken tüm arkadaşlarımı bu konuda uyarıyorum ve tabii ki peşinden bir sürü sorular bir dolu email alıyorum.
Bildiklerimi daha fazla kişiye ulaşması için burda sizlerle paylaşacağım;

1. Greencard çekilişine katılmak kesinlikle ücretsiz olduğunu herkes bilmeli. Çekilişe kendi websitesinden gereken bilgileri doldurarak katılabilirsiniz. Ancak formu doldururken resminiz mutlaka yazıldığı gibi site kurallarına göre belli bir büyüklükte olması lazım. Zaten resim konusunda detaylı bilgilere greencard sitesinde ulaşacaksınız.
2. Ücretsiz çekilişe katılmak belli bir müddet için geçerlidir. Genelde Ekim ayının ortalarında başlayıp Kasım ayının sonuna kadar veya Aralik ayının ilk haftalarına kadar sürüyor. Sitede her senenin tarihleri önceden belirtilmektedir.
3. Çekiliş sonuçları kesinlikle sadece postayla kayıt etmiş olduğunuz adresinize Haziran ayından başlayıp Ağustos ayının başına kadar gönderiliyor. Bu zaman içerisinde konsolusluktan mektup almadıysaniz, ne yazik ki bu senenin greencardını kazanamadınız demektir. Ve sonraki seneye katılmalısınız. Email ile cevap gelmeyecektir.
4. Greencardı kazandığınız, ve elinize konsolusluktan mektup geldiği zaman mektup içerisinde detaylı olarak sırayla yapmanız gerekenler yazacaktır.

Sonraki yazımda kazandığınız zaman gereken islemleri bildiğim kadarıyla yazmaya çalişacağım

No comments:

Post a Comment